torsdag 19. mars 2009

Sjokoladekake uten melk og egg

4, 5 dl. hvetemel
3 dl. farin (sukker)
3 ss. kakao
3 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
1 dl. kald sojamelk eller kaldt vann
1 dl. smeltet smør (Soft spesial eller Blå melange er uten melk)
1 dl. kokende vann

Det tørre blandes, siden tilsettes kald væske. Dette røres godt før det varme vannet tilsettes. Rør nok en gang og hell i en smurt form. Stekes ved 175 grader c. i 40-45 minutter.

9 kommentarer:

Håvard sa...

Prøvde denne oppskrifta ikveld. Med mangel på egg og melk tenkte jeg at jeg skulle prøve denne. Hadde i litt lite smør, men kaka blei faktisk ganske go'. Absolutt å anbefale til de med stramt budsjett, eller for de som ikke tåler egg eller melk :)

diktan sa...

Eller til veganere. Bra kaken smakte:)

Anonym sa...

har akkurat fått i meg sjokoladekaken her , den var megagod, et tips; tar en og bruker en liten form f eks hjertekakeform, da får en litt rester til overs og en kan helle røren oppi muffinsformer og vips så har man to kaker av en deig. Dekor på muffinsen er smørkrem og sammen er det meget nydelig. Kan anbefale da å redusere steketemperaturen til 15 minutter på muffinsene og 20 min på kaken dersom en deler deigen i to. I morgen blir det å prøve ut linsepuddingen:-) Tusen takk for en flott oppskrift :-) Hilsen fra Bergen.

diktan sa...

Heisann og takk skal du ha:) Jeg er like overrasket hver gang jeg finner en kommentar her. Jeg trodde det bare var meg som brukte denne bloggen. Det skjer jo aldri noe her. Denne kakeoppskriften er ganske grei og enkel og jeg bruker den ofte med masse variasjoner. Sist tilsatte jeg Cointreau, ferske dadler og sjokoladebiter. Grønn te og timian er også kjempegodt i. Jeg er ikke veldig glad i smørkrem men smelter ofte sjokolade til å toppe med. Jeg vet ikke om du har smakte dette belgiske Speculoospålegget (Speculoos er litt som en mild form for pepperkaker). Det er faktisk veldig godt kombinert med mørk sjokoladekake.

Mona Kristin Kolberg sa...

Denne oppskriften var kjempe god. Lagde den glutenfri i tillegg. Den ligger nå på bloggen min, med link tilbake til deg. Takk for at du deler:)

diktan sa...

Heisann! Det var hyggelig å høre. Jeg er like forbauset hver gang noen har vært inne på denne siden. Burde gjøre meg mer flid med den siden det virker som om noen leser en oppskrift eller to. Skal skjerpe meg der:)

Anonym sa...

Supert alternativ når min orginlae kake gikk i søppla istad. Hvertfall siden ingrediensene lå i skapet!

Anonym sa...

Hei. Fikk lyst til å prøve denne. Er det til langpanne eller rund form?

diktan sa...

Denne er til en form av vanlig størrelse. Du må nok doble oppskriften til en langpannekake.